nieuws

Accountants van failliet Eurocommerce bestraft

bouwbreed Premium

Accountants van failliet Eurocommerce bestraft
Shutterstock

De accountant van het failliete Eurocommerce mag een half jaar zijn beroep niet uitoefenen.

Dat heeft de tuchtrechter in Zwolle bepaald. Een kantoorgenoot kreeg dezelfde straf opgelegd. De Accountantskamer oordeelt dat Jeroen M. onvoldoende geschikte informatie had om te beoordelen of de waardering van het onroerend goed van Eurocommerce klopte. Hij baseerde zich op een rapport van een makelaar, maar controleerde niet waar die zijn gegevens vandaan haalde en of deze deskundige onafhankelijk was. De makelaar bleek zijn informatie rechtstreeks van Eurocommerce te krijgen. De vastgoedreus ging in 2012 failliet. Tegen voormalig directeur Ger Visser loopt nog een strafprocedure.

Reageer op dit artikel