nieuws

VEB naar accountantskamer om Imtech

bouwbreed Premium

VEB naar accountantskamer om Imtech

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil een oordeel van de accountantskamer over de controle van de Imtech-jaarrekening 2014.

KPMG plaatste in maart 2015 een goedgekeurde verklaring onder het jaarverslag. In een toelichting zei de accountant dat er ‘‘geen materiële onzekerheden’’ bestonden over de continuïteit (going concern). Een paar maanden later vroeg Imtech faillissement aan. De VEB zet vraagtekens bij de verklaring van KPMG. “De accountant dient bij zijn continuïteitsoordeel een periode van minimaal twaalf maanden in de toekomst in acht te nemen”, aldus de beleggersclub. De tuchtprocedure zal toezien op het handelen van de Imtech-accountant na februari 2013. Eerder schikte de VEB met KPMG over de feiten die voordien aan het licht kwamen.

Reageer op dit artikel