nieuws

Vakbond: Werklozen aan de slag in bouwsector

bouwbreed

Vakbond: Werklozen aan de slag in bouwsector

FNV Bouw wil werkloze bouwvakkers zo snel mogelijk weer aan de slag hebben. Ook kunnen mensen zonder werk worden omgeschoold tot bouwvakker. Dit is nodig om de sterk aantrekkende bouwproductie aan te kunnen, stelt de vakbond. Voorwaarde hierbij is wel dat de banen die in de bouw bestaan en ontstaan “échte banen” zijn, stelt de vakbond. “Een fatsoenlijk cao-loon in de hele keten.” “Nog even en werkgevers vechten weer om goede vaklieden”, zegt Janna Mud van FNV Bouw. “Dan keert de wal het schip: schaarste heeft zijn prijs. Wat we nu al zien is dat bedrijven die goed voor hun medewerkers hebben gezorgd in moeilijke tijden, hiervan nu de vruchten gaan plukken.”

Reageer op dit artikel