nieuws

Tijdelijk geluidsscherm dempt werklawaai op bouwplaats

bouwbreed Premium

Tijdelijk geluidsscherm dempt werklawaai op bouwplaats

De Noise Control Barrier kan bouwplaatslawaai met zo’n 20 decibel reduceren, meldt Heras Mobile Fencing & Security. Het bedrijf uit Oirschot garandeert, afhankelijk van de omstandigheden, een reductie van 17 decibel.

Heras Mobile Fencing & Security heeft het alleenrecht voor de verkoop en verhuur van de Noise Control Barrier. Dat is een tijdelijk geluidsscherm met een gewatteerd zeil dat onder meer continue geluid absorbeert. Het wordt aan de binnenzijden van een bouwhek of tegen een steiger gemonteerd. De voorzijde bestaat uit gelamineerd en brandvertragend PVC. De vulling bestaat uit fiberglasvezels die voor 99 procent zijn gewonnen uit herverwerkte kunststofflessen. De vulling is genaaid als een matras zodat alle vezels ook bij intensief gebruik op hun plaats blijven. De achterzijde is gelamineerd aan de kant van de vulling. Het w eerstaat de hitte van bijvoorbeeld aggregaten waar het tegen aan kan staan. Elke Noise Control Barrier weegt 12 kilo en kan door één persoon worden gemonteerd. Het systeem is ontwikkeld in Londen waar sinds 2009 de metro op grote schaal wordt gerenoveerd. Dat gebeurt vooral ‘s nachts. Het systeemhoudt de werkgeluiden binnen de metrotunnel.

Werking van de Heras Noise Control Barrier

Reageer op dit artikel