nieuws

Redox flow-accu kan veel natuurstroom opslaan

bouwbreed Premium

Redox flow-accu kan veel natuurstroom opslaan

Onderzoekers van de universiteit in het Duitse Jena zeggen een verbeterde Redox flow-accu te hebben geconstrueerd. Het resultaat zou grote vermogens aan natuurstroom kunnen opslaan.

Het type accu bestaat al sinds de jaren veertig van de vorige eeuw. Tot nog toe worden ze op beperkte schaal gebouwd uit dure metalen en gevaarlijke zuren. De combinatie heeft volgens de onderzoekers maar een beperkte levensduur. Hun variant heeft elektroden uit organische polymeren en een zoutoplossing als elektroliet.

Het rendement van dit alternatief komt wat de wetenschappers betreft overeen met de conventionele Redox flow-accu’s. De proeven wijzen volgens hen uit dat de accu’s nauwelijks leeglopen wanneer ze zijn opgeladen. De prototypen zijn in het universiteitslaboratorium inmiddels ruim 10.000 keer zonder capaciteitsverlies opgeladen.

Reageer op dit artikel