nieuws

Provincie Limburg pakt regie winkels

bouwbreed Premium

Provincie Limburg pakt regie winkels

De provincie Limburg wil paal en perk stellen aan de vestiging van nieuwe winkels in de provincie. Gemeenten zitten elkaar in de weg met plannen voor de vestiging en bouw van nieuwe winkels, terwijl de leegstand in andere gebieden een groot probleem is.

Vorig jaar stond zo’n twaalf procent van de winkelruimte in de provincie leeg. Gedeputeerde Hans Teunissen (ruimte) wil dat gemeenten onderling en met de provincie goede afspraken maken over uitbreiding van het winkelbestand. Ook de detailhandel zelf in de provincie luidt de noodklok. De winkels hebben niet alleen last van de toename van internetverkopen, maar ook van krimp in vooral het zuiden van de provincie. “De sector heeft ons zelf gevraagd de rol van provinciaal regisseur op te pakken. Hij kan het niet”, aldus Teunissen in dagblad De Limburger.

Reageer op dit artikel