nieuws

Noordoost-Brabant heeft te veel industrieterrein

bouwbreed

Noordoost-Brabant heeft te veel industrieterrein

Noordoost-Brabant heeft tot 2025 behoefte aan 150 tot 200 hectare bedrijventerreinen. Het gaat vooral om grote kavels van 5 tot 10 hectare, bedoeld voor bedrijven in de logistiek. De achttien gemeenten in noordoost-Brabant hebben nu plannen voor 320 tot 360 hectare. Dat is tweemaal zoveel als nodig is, blijkt uit onderzoek van adviesbureau Stec.

Wie betaalt de rekening als er industriegrond ingeleverd moet worden? De gemeenten moeten de komende maanden uitmaken welke kant-en-klare industrieterreinen, waar al wegen zijn aangelegd en lantaarnpalen staan, aan hun bestemming moeten worden onttrokken en welke plannen voor nieuw industrieterrein de prullenbak ingaan. Daarbij gaat het over de vraag wie opdraait voor de kosten van industrieterrein waar de bestemming van wordt afgehaald. De gemeenten verwachten financiële steun van de provincie.

Reageer op dit artikel