nieuws

‘Morssinkhof gebruikt Dubokeur onrechtmatig’

bouwbreed Premium

‘Morssinkhof gebruikt Dubokeur onrechtmatig’

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) waarschuwt dat Morssinkhof Groep onrechtmatig gebruikmaakt van het Dubokeur. Het gaat om certificaten die geldig waren tot 31 augustus 2010, maar nog steeds op de website van Morssinkhof staan en volgens het NIBE nog steeds gebruikt worden bij inschrijvingen. Morssinkhof weigert de certificaten te verwijderen en stelt in zijn ‘Duurzaamheidsverklaring’ dat zijn bedrijven het Dubokeur hebben verkregen, zonder vermelding dat de certificaten ongeldig zijn. “Opnieuw toetsen is nodig, omdat producten hun positie kunnen verliezen”, legt het NIBE op zijn website uit. “Een certificaat uit 2008 zegt niets over 2015.”

Reageer op dit artikel