nieuws

Meijdam treedt af als voorzitter Rli

bouwbreed Premium

Meijdam treedt af als voorzitter Rli

Henry Meijdam treedt per 1 januari 2016 af als voorzitter van de Raad voor de Leefomgeving en infrastructuur (Rli). Vanaf die datum is hij directeur van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en secretaris van het IPO-bestuur.

“De aard van de functie laat zich niet combineren met het voorzitterschap van de Rli. Dat spijt mij”, zegt Meijdam. “Ik ben met buitengewoon veel plezier en enthousiasme de afgelopen tien jaar voorzitter geweest van de Rli en zijn rechtsvoorganger de VROM-raad.”

Meijdam heeft zich verbaasd over het dedain waarmee de afgelopen jaren soms werd gesproken over adviesraden.

“Adviesraden worden nog wel eens versleten voor kostenposten zonder meerwaarde. Wie onze adviezen leest, weet beter. Adviezen van dit kaliber, opgesteld door wetenschappelijke en maatschappelijke denkers, bestuurders en ondernemers van topniveau, vormen een spil in democratisch functioneren”, aldus de scheidend voorzitter. Meijdam ziet adviesraden meer als onuitputtelijke bron van inspiratie en nieuwe innovaties.

Reageer op dit artikel