nieuws

Lonen omhoog in houtverwerkende industrie

bouwbreed

Lonen omhoog in houtverwerkende industrie

Ruim vierduizend werknemers in de houtverwerkende industrie krijgen loonsverhoging. Dat meldt vakbond CNV Vakmensen, die het onderhandelingsresultaat neutraal gaat voorleggen aan de leden. Het is aan de leden om aan te geven wat ze ervan vinden”, zegt onderhandelaar Erik Maas.

De nieuwe cao heeft een looptijd van zestien maanden, van 1 januari 2015 tot 1 mei 2016. Begin 2015 gaan de lonen omhoog met 1,8 procent. Daarnaast krijgen de werknemers een extraatje van 50 euro, bedoeld als bijdrage voor de vakbondscontributie. De huidige seniorenregeling (vrije dagen) schuift vanaf 2016 met één jaar op. “We willen nog voor het einde van het jaar concrete afspraken maken over investeringen in ontwikkeling in vakmanschap”, zegt onderhandelaar Erik Maas van CNV Vakmensen. “Niet alleen voor werk binnen, maar ook buiten de sector. Daarmee versterken de werknemers hun positie op de arbeidsmarkt.”

In de houtverwerkende industrie werken ruim vierduizend werknemers. Het gaat onder meer om werknemers bij palletbedrijven, borstelfabrikanten en klompenfabrikanten. De werkgevers worden vertegenwoordigd door de vereniging HAS, de Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV) en de Vereniging van Nederlands Borstelfabrikanten (VNB).

Eerder meldden vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bouw dat de cao-onderhandelingen “moeizaam” verliepen. De belangrijkste struikelblokken waren de “magere loonsverhoging die werkgevers bieden” en het feit dat de werkgevers geen reparatie van de WW willen. 

Reageer op dit artikel