nieuws

Kop van Noord-Holland bouwt minder woningen

bouwbreed Premium

Kop van Noord-Holland bouwt minder woningen

De provincie Noord-Holland heeft met de vier gemeenten in de kop van de provincie overeenstemming bereikt over het woningbouwprogramma. De gemeenten Den Helder, Hollandse Kroon, Schagen en Texel zullen tot 2020 zo’n 2750 woningen mogen bouwen. Dat is minder dan in het regionale woningbouwprogramma 2010-2020 was voorzien. Daarin werd een aantal van 6000 genoemd. Dit is teruggebracht naar 3200.

In de afspraken is rekening gehouden met trends en ontwikkelingen, zoals een veranderende samenstelling van de huishoudens in de Kop van Noord-Holland. Daarbij gaat het onder meer om de toekomstige behoefte aan winkels en zorginstellingen als huisartsenposten. Cijfers over de behoefte tussen nu en 2040 zijn daarbij gebruikt.

Hetzelfde geldt voor de kwalitatieve behoefte aan woningen. De provincie wil dat het gros van de nieuwe woningen in bestaand stedelijk gebied gebouwd worden. Slechts een klein deel mag daarbuiten neergezet worden. Dat is overigens beleid in heel Noord-Holland.

Reageer op dit artikel