nieuws

Kloostercomplex wordt opgeknapt en uitgebreid

bouwbreed Premium

Kloostercomplex wordt opgeknapt en uitgebreid

De Priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout ondergaat een metamorfose. Het kloostercomplex wordt gemoderniseerd en de gastenvleugel uitgebreid.

Ook krijgt het klooster een restaurant en wordt een wijngaard aangelegd. Verder worden binnen het complex werkplekken gerealiseerd voor mensen met een beperking. Om het transformatieplan te realiseren leent de provincie Noord-Brabant 2,7 miljoen euro aan de zusters van de Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal. Het klooster is een rijksmonument en bestaat sinds 1647. Het plan voor de opknapbeurt is gemaakt door de zusters van Sint-Catharinadal. De kloostergemeenschap laat weten dat de financiële steun van de provincie een voorwaarde is om zijn plannen te realiseren. De provincie vindt het van belang om bij te dragen aan het behoud en de herbestemming van het historisch erfgoed.

Reageer op dit artikel