nieuws

Janssen de Jong trekt naar Randstad

bouwbreed Premium

Janssen de Jong trekt naar Randstad

Janssen de Jong trekt naar het westen. Het concern is in Bodegraven gestart met Janssen de Jong Bouw West. De bouwer hoopt dat de nieuwe vestiging in 2020 goed is voor een omzet van meer dan 30 miljoen euro per jaar.

De nieuwe bouwvestiging is eigenlijk een “zusje” van de projectontwikkeltak die al in Bodegraven actief is. “De projecten die we tot nu toe in het westen binnenhaalden werden soms wel door onszelf gebouwd, maar lang niet altijd. Dat willen we meer gaan doen”, zegt projectmanager Wesly Verhaert, die de nieuwe vestiging aan het opzetten is. “Het moet een allroundbouwer worden die, net als onze bedrijven in Son en Hengelo, steeds meer de eigen ontwikkelde concepten gaat bouwen.”

Groei

Over een jaar of vijf zal de vestiging naar verwachting 20 tot 25 werknemers tellen. De uitbreiding in het westen is onderdeel van de groeistrategie van de Janssen de Jong Groep. Het bouwconcern uit Son wil na jaren met omzetverlies per jaar zo’n 10 procent groeien. “In 2016 gaan wij daar 4 á 5 procent aan bijdragen”, verwacht Verhaert.

Het bouwconcern als geheel, dat momenteel ongeveer duizend werknemers telt, verwacht voor 2015 een omzet van 300 miljoen euro met een nettowinst van 6 miljoen euro. In dat geval boekt de bouwonderneming een winstmarge van 2 procent. Topman Hans Smits zei eerder tegen deze krant te streven naar een resultaat na belastingen van 4 à 5 procent. In 2017 moet de aannemer goed zijn voor een omzet van 360 miljoen en een winst van 15 miljoen. Om dat voor elkaar te krijgen wil de onderneming steeds meer buiten Nederland gaan werken.

Nieuwbouw

Verhaert, die tot begin dit jaar bedrijfsleider was bij de utiliteitsbouwtak van Breijer Bouw en Installatie, heeft inmiddels al aardig wat opdrachten binnen, voornamelijk dankzij het ontwikkelbedrijf, dat al langer vanuit Bodegraven werkt. “Volgend jaar gaan we waarschijnlijk al op een omzet van 13 miljoen euro uitkomen. Ongeveer 80 procent daarvan is nieuwbouw van woningen.”

Eerder deze maand nam Janssen de Jong onderdelen van de failliete Van Dijk Groep uit Hardenberg over. Deze uitbreiding van de vestiging in Hengelo was voor de bouwer onder meer interessant, omdat hij verwacht dat de markt rondom Zwolle en in de drie noordelijke provincies gaat aantrekken. In totaal konden 35 werknemers van Van Dijk hun baan behouden. De overige werknemers mochten reageren op vacatures die er bij Janssen de Jong Groep in het buitenland zijn in onder meer Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Reageer op dit artikel