nieuws

Inspectie SZW kraakt opdrachtgevers gww

bouwbreed Premium

Inspectie SZW kraakt opdrachtgevers gww

Opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw voldoen zelden aan alle verplichtingen voor de veiligheid en gezondheid van werknemers in de uitvoering. Dat blijkt uit de sectorrapportage 2014 van de Inspectie SZW.

Uit het rapport blijkt dat opdrachtgevers voor gww-werk – voornamelijk overheden, netbeheerders en ontwikkelaars – nog steeds denken dat ze hun verplichtingen via pps-contracten kunnen delegeren aan de aannemer. Het gaat bijvoorbeeld om de verantwoordelijkheid voor het doen van gedegen grondonderzoek en het zorgen voor een veilige werkplek. Ook werken ze onvoldoende aan het beheer van risico’s.

Geen enkele opdrachtgever doet het goed, constateert de inspectie, maar het grootste probleem zit bij de decentrale overheden. Die controleren te slecht op explosieven of grondverontreiniging. Ook worden maatregelen voor een veilige werkomgeving vaak omzeild om het verkeer niet te veel te hinderen.

Lees verder: Risico op ongeval in gww nog groot 

 

Reageer op dit artikel