nieuws

Groningse sportclubs besparen op energie

bouwbreed Premium

Groningse sportclubs besparen op energie

Tien sportverenigingen uit de provincie Groningen willen bewuster omgaan met het energieverbruik in hun accommodatie. Ze doen daarvoor mee aan het project duurzame sportverenigingen van de provincie.

Het project bestaat uit een energiescan voor sportkantines. De resultaten daarvan worden vervolgens beschreven in een rapport. Daarin wordt ook een aantal aanbevelingen gedaan voor energiebesparende maatregelen. Vervolgens gaan vertegenwoordigers van de provincie met de sporters in gesprek over hoe deze bezuinigingen kunnen worden verwezenlijkt. Het project wordt betaald door de provincie en verschillende sportorganisaties. Voor het energiezuinig maken van sportaccommodaties kan vanaf januari volgend jaar rijkssubsidie worden aangevraagd. Het geld moet onder meer worden besteed aan verlichting en verwarming.

Reageer op dit artikel