nieuws

Fort Spaarndam toe aan complete renovatie

bouwbreed

Fort Spaarndam toe aan complete renovatie

De provincie Noord-Holland zoekt op termijn een projectontwikkelaar die het Fort Benoorden Spaarndam restaureert en het bouwwerk een nieuwe en duurzame bestemming geeft.

De fortificatie, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, heeft forse waterschade opgelopen door lekkages. In het fort aanwezige muurschilderingen zijn hierdoor aangetast. “Het fort is te vochtig door lekkages van het dak en de afvoerleidingen van het hemelwater”, zegt gedeputeerde Joke Geldhof. Vooralsnog beperkt de opknapbeurt zich tot de meest noodzakelijke werkzaamheden om verdere schade te voorkomen. Voordat het karwei begint, onderzoekt de provincie eerst welke methoden zich het beste lenen voor het repareren van het dak en wat hiervan de kosten zijn. De Stelling van Amsterdam staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Reageer op dit artikel