nieuws

Corporaties vrezen langere wachtlijsten

bouwbreed Premium

Corporaties vrezen langere wachtlijsten

Meer dan de helft van de corporaties verwacht bestaande sociale woningen te moeten inzetten voor de opvang en huisvesting van vluchtelingen. De wachtlijsten van reeds ingeschreven woningzoekenden zullen dan oplopen. 

Dat blijkt uit een onderzoek van Corporatie Survey van onderzoeksbureau Finance Ideas. Elf procent van de ondervraagde corporatiebestuurders verwacht dat er geen vluchtelingen opgevangen hoeven worden. 
Het huisvesten van vluchtelingen in zogenoemde ‘alternatieve locaties’ is bij nader inzien nog niet zo simpel als het lijkt, stellen de onderzoekers. Wettelijke regels, zoals het Bouwbesluit, of de beperkingen die de nieuwe Woningwet oplegt aan de dienstverlening door corporaties, staan een snelle uitvoering in de weg.

Reageer op dit artikel