nieuws

Carrière: ‘We willen klanten graag positief verrassen’

bouwbreed Premium

Carrière: ‘We willen klanten graag positief verrassen’

Frank van Lookeren Campagne (51) is sinds september algemeen directeur van CRH Structural, leverancier van beton- en kalkzandsteenelementen voor de ruwbouw. Voor zijn overstap was hij general manager van de OLED-verlichtingsdivisie van Philips. Ook vervulde hij leidinggevende functies bij onder meer Saint-Gobain en Isover.

Vanwaar deze overstap?

“Het is een aantrekkelijke positie, die veel mogelijkheden biedt, zowel wat betreft productontwikkeling als werken met klanten. Ik werkte bij Philips, ook een toeleverancier, alleen ging het daar om hoogwaardige technologie. Deze organisatie is op een andere manier interessant. Bij Philips werken veel mensen in de research. Je stopt een product in een doosje, dat daarna weggaat naar de handel. Hier werk je samen met klanten.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Ik heb altijd in de toeleverende bouw gewerkt, bij technische bedrijven. Mijn focus was altijd om die bedrijven meer markt- en klantgericht te maken en collega’s enthousiast te maken voor wat er met het product gebeurt in de markt. De bouw is complex en afspraak is afspraak. Een tweede wat mij geschikt maakt is dat ik in vorige rollen in staat ben geweest om als toeleverancier betrouwbaar en zo flexibel mogelijk te zijn.”

Wat gaat u precies doen?

“Twee jaar geleden is hier besloten om Alvon, Calduran, Dycore en Heembeton samen te voegen. Daar is een goed begin mee gemaakt, maar er is nog veel werk te doen om van deze bedrijven één te maken. Verder gaat het beter in de woningmarkt. Dat geeft ons een betere uitgangspositie, waardoor we kunnen investeren in fabrieken en teams. Ook productontwikkeling heeft mijn aandacht. In de keuken van CRH zie ik een aantal interessante producten ontwikkeld worden, daar ga ik me ook mee bezighouden.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Wat ik altijd leuk vind is om klanten te verbazen. We kijken wat ze belangrijk vinden, daarin willen we ze graag positief verrassen, zodat we ze kunnen ondersteunen. Met industriële bouwers willen we de samenwerking uitbouwen.”

Mist u de techniek niet sinds u als civiel technicus algemene managementfuncties hebt?

“Nee, helemaal niet, daar heb ik elke dag mee te maken. Bijvoorbeeld op de bouwplaats in Den Haag, waar ik les kreeg in hoe wij die huizen aan elkaar maken. Daarna ging ik door naar een innovatiemeeting. Dat is allemaal techniek. Het leuke van een algemene managementfunctie is dat je kunt kijken hoe techniek leidt tot het maken van mooie dingen en dat je ervoor kan zorgen dat dat met alle teams lukt.”

Reageer op dit artikel