nieuws

Brabant verdient sloopgeld terug

bouwbreed

De Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte (ORR) moet nog 103 miljoen euro terugverdienen die de provincie Noord-Brabant investeerde in de sanering van stallen en glastuinbouw.

Daarmee is het grootste deel van het totale investeringsbedrag, 216 miljoen euro, weer in handen van de provincie. Om meer kavels te verkopen, gaat de ontwikkelingsmaatschappij samenwerken met gemeenten. Dit maakt het eenvoudiger om de totale investering terug te verdienen. Bovendien speelt de ORR daarmee in op de toekomstige behoefte van de woningmarkt. Om die reden worden ook marktpartijen bij de ontwikkeling van de locaties betrokken. Het takenpakket van de ontwikkelingsmaatschappij wordt uitgebreid. De ORR werd in 2001 opgericht. De organisatie boekte aanvankelijk goede resultaten, maar dit veranderde door de recessie.

Reageer op dit artikel