nieuws

Bouwfoto van de Dag: Stalen ruggengraat

bouwbreed Premium

Bouwfoto van de Dag: Stalen ruggengraat

TBI-onderneming J.P. van Eesteren heeft de stalen ruggengraat van het nieuwe woontorencomplex Boston & Seattle op de Wilhelminapier in Rotterdam geplaatst.

Integraal onderdeel van de constructie van beide 23 verdiepingen hoge woontorens zijn drie stalen A-frames van 6 meter hoog en 8,5 meter breed. De A-frames wegen 18.000 kilo per stuk en kunnen een contactdruk van maar liefst 3,5 miljoen kilo weerstaan. De frames zijn in de nacht voor het plaatsen vanuit Budel naar de bouwplaats in Rotterdam gereden. Een exceptioneel transport: door de grootte van de frames waren er twee rijbanen op de snelweg nodig om het geheel te kunnen verplaatsen. Boston & Seattle, ontworpen door Van Dongen-Koschuch, is een ontwikkeling van VOF Pier III, een samenwerking van BPD en Synchroon. 

Reageer op dit artikel