nieuws

Aedes wil meer derivatenschikkingen

bouwbreed

Aedes wil meer derivatenschikkingen

Banken die derivatencontracten hebben met corporaties moeten schikkingen gaan treffen met deze volkshuisvesters. Die oproep doet Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties.

Aedes wil dat na de betaling van 55 miljoen euro van ABN Amro aan Vestia meer corporaties worden gecompenseerd voor de schade die is geleden door derivatencontracten. “Een passende schikking tussen banken en woningcorporaties voorkomt langdurige juridische procedures en bijbehorende kosten. Zo kunnen corporaties hun aandacht volledig richten op het zorgen voor goede sociale huisvesting”, aldus Aedes. Vestia was miljoenen euro’s kwijt aan proceskosten. Aedes wil ook dat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) de derivatenbanken oproept om te schikken.

Reageer op dit artikel