nieuws

Aanbestedingsinstituut wint zaak bankgarantie

bouwbreed Premium

Aanbestedingsinstituut wint zaak bankgarantie

Het Aanbestedingsinstituut heeft met succes een klacht ingediend over de gewoonte om, in met name de scholenbouw, een bankgarantie van 10 procent te eisen bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. De commissie bevestigt dat het slechts in heel bijzondere situaties mogelijk is om meer dan 5 procent bankgarantie te vragen, zoals de Gids Proportionaliteit voorschrijft.

Omdat dit advies nog niet bekend is, zijn er nog steeds aanbesteders die een te hoge bankgarantie eisen. Zoals de Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag (SORG) voor de bouw van een school in Goes. SORG heeft bovendien de eis gesteld dat een onherroepelijke bankgarantie moet worden afgegeven. Deze bepaling wijkt af van de voorschriften in de UAV.

Reageer op dit artikel