nieuws

Carrière: ‘Alles komt hier samen waar ik enthousiast van word’

bouwbreed

Sinds 1 januari leidt Wendy Verschoor (40) de divisie Gebouwen van Arcadis en maakt vanuit die functie deel uit van het directieteam van Arcadis Nederland. Verschoor voltooide zowel een studie bouwkunde als rechten. De afgelopen jaren was ze bij PwC verantwoordelijk voor de vastgoedadviespraktijk. Sinds twee jaar is ze voorzitter van RICS Nederland, een organisatie van vastgoedprofessionals.

Vanwaar deze overstap?

“Het is sowieso goed om eens in de zoveel tijd na te denken over je carrière, om te bedenken waar je goed in bent en waar je kwaliteiten liggen. Zeker als er dan zo’n kans voorbij komt, waarbij alles samenkomt waar ik enthousiast van word: de gebouwde omgeving en mijn passie voor strategie, waar ik als consultant mee bezig was. Bij PwC werkte ik in een echte accountantsorganisatie. Eigenlijk ga ik weer terug naar mijn roots. Ik ben de kleindochter én dochter van een aannemer. Ik ben geboren met een helmpje op en mijn voetjes in de klei.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Mijn achtergrond, dicht bij de gebouwde omgeving, gecombineerd met mijn brede blik en mijn persoon.”

Wat gaat u precies doen?

“We worden nu heel erg ervaren als ingenieursbureau. De expertise is er ook gewoon, daar hoef ik niets aan te veranderen. Waar we wel in moeten veranderen is in zichtbaarheid. Daar komt bij dat de complexiteit van opdrachten is toegenomen. Wij moeten die vertalen naar jip-en-janneketaal. We moeten veel meer toe naar integrale oplossingen voor onze klanten. Hoe kun je ze ontzorgen?”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Dat we gezien worden als hoogwaardig adviesbureau op het gebied van de gebouwde omgeving dat klanten een stap verder helpt en als erkende en herkende nummer 1. Wij kunnen dat zelf vinden, maar we willen ook dat onze omgeving dat zo ervaart . We moeten toe naar onbetwist marktleiderschap. De perceptie van de markt komt nog niet overeen met wat we kunnen. We moeten meer vanuit de klant redeneren.”

U bent ook een aantal dagen per jaar docent wet- en regelgeving. Wat trekt u in lesgeven?

“Ik breng graag over op mensen wat ik leuk vind. Daarbij probeer ik praktische toepassingen te laten zien. Ik denk dat dat één van mijn krachten is. Soms hoor ik: ongelooflijk dat je van een saai onderwerp een smeuïg verhaal weet te maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels