nieuws

Verwarring over uitspraak in zaak Prins Dokkum

bouwbreed Premium

De uitspraak die de rechtbank Groningen vorige week deed in zaken rond de WW-uitkering voor oud-werknemers van Prins Dokkum leidt tot verwarring. CNV Vakmensen en FNV Metaal spanden allebei een zaak aan, maar de uitspraak van de rechter verschilt.

CNV Vakmensen ging er vorige week nog van uit dat het een gewonnen zaak was. Het UWV, dat de uitkering naar beneden had bijgesteld omdat de werknemers van de geleiderailproducent gestaakt hadden en dus minder loon hadden ontvangen, zou alsnog een hogere uitkering moeten betalen.

Uit de uitspraak die de vakbond van de rechtbank kreeg bleek dat ook. FNV Metaal ontving echter een iets ander oordeel. Of eigenlijk: eén tussenzin was anders. “Die toevoeging betekent dat het UWV slechts van een paar weken de WW-uitkering hoeft te herstellen”, meldt CNV Vakmensen nu. Vreemd, volgens de vakbond, want het gaat om twee identieke zaken. “Het UWV volgt vanzelfsprekend de uitspraak die de FNV heeft ontvangen.”

CNV Vakmensen gaat in hoger beroep.

Reageer op dit artikel