nieuws

Revolverend fonds voor funderingsherstel

bouwbreed

Huiseigenaren die herstel moeten plegen aan houten paalfunderingen, moeten daarvoor straks een lening uit een revolverend fonds kunnen aangaan.

Dit staat in een voorstel van de werkgroep funderingsproblematiek aan minister Blok. Het fonds moet met publiek en privaat geld gevuld worden. Op dit moment is financiering van dit soort werk vaak een struikelblok, waardoor waardedaling en verval van huizen op de loer liggen. Het is de bedoeling dat gemeenten het voortouw nemen bij de voorlichting, handhaving en regievoering van funderingsherstelprojecten. De komende vijf jaar zullen bij zo’n 1100 tot 1400 woningen de funderingen aangepakt moeten worden. Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) is verheugd met het advies.

Reageer op dit artikel