nieuws

Rabo Vastgoed ziet af van verkoop Bouwfonds IM

bouwbreed

Bouwfonds Investment Management (IM) wordt niet verkocht. Dat heeft Rabo Vastgoedgroep in een brief aan haar relaties laten weten en bevestigd tegen Vastgoedmarkt. De verbeterde markt speelt daarbij een rol.

In de markt werd algemeen aangenomen dat de (vastgoed)vermogensbeheertak van Rabo Vastgoedgroep elk moment kon worden verkocht. Tot voor kort is in ieder geval met één partij exclusief over de verkoop onderhandeld. In de brief – waarvan Vastgoedmarkt een kopie in bezit heeft – bevestigt Rabo Vastgoedgroep dat verkoop is overwogen, ‘vanzelfsprekend onder bepaalde voorwaarden’.

Dat Rabobank nu afziet van verkoop is mede ingegeven door de gewijzigde marktomstandigheden, laat Rabo Vastgoedgroep in een reactie aan Vastgoedmarkt weten. Na vele verliesjaren maakt de vastgoedgroep weer een aanzienlijke winst. Zowel Bouwfonds IM, FGH Bank en BPD laten tot nu toe dit jaar zwarte cijfers zien. In november 2014 werd bekend dat Rabobank overging tot een strategische heroriëntatie van Bouwfonds IM, waarbij ook verkoop in overweging werd genomen.

Reageer op dit artikel