nieuws

Polderen bedreigt toekomst stad

bouwbreed

Polderen bedreigt toekomst stad

De toekomst van Nederlandse steden wordt bedreigd door de versnipperde aanpak van het kabinet en de Tweede Kamer. Daarvoor waarschuwt Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven.

De Tweede Kamer organiseerde donderdag een hoorzitting over stedelijke vernieuwing. Tal van deskundigen uitten hun zorgen over de betaalbaarheid van grote maatschappelijke opgaven, zoals het aanpassen van steden aan klimaatverandering. Rob van Gijzel, burgermeester van Eindhoven, mist vooral regie en samenhang in de discussie. “Het is geweldig dat het kabinet de agenda stad heeft gelanceerd, maar de behandeling daarvan vindt veel te versnipperd plaats. Bovendien zijn het vooral de ex-politici en wetenschappers die zich ermee bezighouden. Voor mij is dat geen garantie dat het goed komt.”

Reageer op dit artikel