nieuws

Oost-Duitse uitstroom bijna ten einde

bouwbreed Premium

Oost-Duitse uitstroom bijna ten einde

De uitstroom van burgers uit de nieuwe deelstaten naar het westen van Duitsland is een kwart eeuw na de val van de Muur vrijwel tot stilstand gekomen.

Vorig jaar trokken volgens het Statistisch Bundesamt 97.000 mensen westwaarts en 93.700 in omgekeerde richting. Per saldo raakte het oosten van Duitsland zo 3300 burgers kwijt. Vooral in de jaren negentig kampte de voormalige DDR met een grote leegloop. In 1991 zochten 165.400 mensen uit de nieuwe deelstaten hun heil in het oosten. Tien jaar later was de stroom afgenomen tot een kleine 100.000 burgers die zich in het westen vestigden. In de periode 1991-2014 zijn volgens het Statistisch Bundesamt 3,4 miljoen mensen verhuisd naar het rijkere westen. Een groep van 2,2 miljoen trok oostwaarts.

Reageer op dit artikel