nieuws

Onveilig gevoel in Den Haag en Rotterdam

bouwbreed

Onveilig gevoel in Den Haag en Rotterdam

In Rotterdam-Zuid en Den Haag centrum voelt een tiende van de bewoners zich onveilig.

Gemiddeld ervaart slechts een op de vijfhonderd Nederlanders zich ongemakkelijk in zijn woonbuurt. Het veiligst voelen de mensen zich in Drenthe. In die provincie voelt slechts een op de tweeduizend inwoners zich in zijn buurt onbehaaglijk.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft de Nederlander gemiddeld zijn buurt voor de veiligheid het rapportcijfer zeven. Vrouwen zijn angstiger dan mannen. Ruim 12 procent van de vrouwen doet ’s avonds de deur niet meer open. Zo’n 2,5 procent van de bevolking vreest slachtoffer te worden van criminaliteit.

Kijk op de site van het CBS voor meer cijfers over hoe de veiligheid in woonbuurten wordt ervaren  

Reageer op dit artikel