nieuws

NAM in hoger beroep tegen uitspraak waardedalingen

bouwbreed Premium

NAM in hoger beroep tegen uitspraak waardedalingen

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 2 september over de compensatie van waardedaling van woningen door aardbevingen in Groningen.

“De uitspraak van de rechtbank kent nu echter nog veel onduidelijkheden”, zegt Martijn Verwoerd, project-directeur aardbevingen Groningen. “Om die reden is het voor ons belangrijk dat het Gerechtshof in hoger beroep opnieuw naar deze uitspraak kijkt zodat er duidelijkheid komt.”

De NAM is het niet met de rechter eens dat de waardedalingen op een willekeurig moment, in plaats van op het moment van verkoop, gecompenseerd kunnen worden. De aanpak leent zich volgens de NAM niet voor “een woningmarkt in verandering, zoals in Noordoost-Groningen nu het geval is”. Bovendien werkt de NAM samen met de Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders, aan een “samenhangend pakket van regelingen” voor waardevermeerdering, nieuwbouw en nieuwbouwinnovatie. “We blijven werken aan verbeteringen van dit pakket.”

De stichting Waardedaling door Aardbevingen Groningen, die opkomt voor honderden particulieren en twaalf corporaties, won begin september een rechtszaak van de NAM. De rechter oordeelde dat de NAM aansprakelijk is voor waardevermindering van woningen in het Groningse gaswingebied.

Reageer op dit artikel