nieuws

KWP onderuit in nasleep bankroet fabriek De Mâr

bouwbreed

KWP onderuit in nasleep bankroet fabriek De Mâr

Bouwbedrijf KWP in Goutum is failliet verklaard. De aannemer, die twee jaar geleden werd opgericht, kwam in de problemen door het faillissement van timmerfabriek De Mâr Houtkonstructies in Grou.

De rechtbank heeft op verzoek van bouwuitzender Special Projects uit En khuizen het faillissement uitgesproken van de onderneming, meldt de Leeuwarder Courant. De uitzender had nog 40.000 euro tegoed van KWP. De totale schuldenlast van het Friese bouwbedrijf bedraagt zo’n 150.000 euro.

De Mâr was een grote opdrachtgever van KWP. De bouwer had nog 60.000 euro tegoed van de failliete timmerfabriek. Toen de timmerfabriek in januari dit jaar failliet ging, werd duidelijk dat het geld niet meer zou komen. De aannemer was één van de vele schuldeisers van het bedrijf. In boekjaar 2013 leed De Mâr een verlies van 1,5 miljoen euro, een laar later noteerde het bedrijf een verlies van 2 miljoen euro. “KWP is meegezogen in dat faillissement”, concludeert waarnemend curator Marco Kalmijn in de regionale krant.

KWP Bouw werd opgericht door vijf bouwvakkers die de bouw van een dierencrematorium in Steenwijk binnenhaalde. In het eerste jaar was het bedrijf goed voor een omzet van 1 miljoen euro. In zijn hoogtijdagen bood het bedrijf werk aan 25 zzp’ers.

De Mâr Houtconstructies maakte eind januari een doorstart met zestig van de 105 werknemers. De fabrikant van prefab kappen, gevels en woningcasco’s ging door onder de hoede van de directie.

Reageer op dit artikel