nieuws

ISSO publiceert over warmtepomp op lucht

bouwbreed Premium

ISSO publiceert over warmtepomp op lucht

‘Installateursdenktank’ ISSO legt in Publicatie 99 de technische bijzonderheden uit van lucht/lucht-warmtepompinstallaties.

De nadruk ligt op het ontwerpen van installatieconcepten met een warmtepomp die op lucht draait. Deze systemen werden aanvankelijk gebruikt om gebouwen te koelen. Door energie uit te wisselen kunnen ze ook gebouwen verwarmen. Een dergelijke installatie wordt vaak al standaard aangelegd in kantoren en winkels. Zulke warmtepompen vergen weinig grote leidingen en kanalen. Niet elk utiliteitsgebouw is er geschikt voor, waarschuwt ISSO. De publicatie helpt gegadigden te bepalen of het kan en steunt de onderbouwing van de keuze. ISSO constateert een groeiende vraag naar deze systemen, mede vanwege de energiebesparing en de toepassing van duurzame energie.

Reageer op dit artikel