nieuws

Installatiebedrijf Oldenhave uit Borculo failliet verklaard

bouwbreed Premium

Installatiebedrijf Oldenhave uit Borculo failliet verklaard

Installatiebedrijf Oldenhave uit Borculo is failliet verklaard. De onderneming uit de Achterhoek had op het moment van faillissement 55 mensen in dienst. Volgens curator Vincent Jongerius werden de hoge schulden het bedrijf fataal.

Het personeel werd maandag over het faillissement geïnformeerd, meldt de curator aan De Gelderlander. Het bedrijf vroeg zelf surseance van betaling aan. Dat werd na gesprekken tussen de curator en het bedrijf omgezet in een faillissement. Waarom? “De schulden konden niet meer betaald worden. Kennelijk werden de projecten niet meer verrekend.” Het was uiteindelijk de bank die de kredietkraan dichtdraaide.

De curator stelt momenteel alles in het werk om tot een doorstart te komen. Inmiddels hebben zich al enkele partijen bij Jongerius gemeld. “Het is zaak snel te handelen, zodat de lopende werken kunnen worden afgemaakt. Als we daarmee te lang wachten, zadel je opdrachtgevers met een probleem op.”

Oldenhave Borculo, waar ook de bv’s Technisch Beheer en de Installatiegroep toe behoren, ontstond in 1981. Op het hoogtepunt had het bedrijf tachtig werknemers.

Niet gered

Oldenhave is lang niet de enige installateur die het niet gered heeft. Zo werd onlangs technisch dienstverlener Imtech failliet verklaard en maakte Dagblad van het Noorden donderdag melding van het bankroet van Ruitenbeek Installatietechnieken in Hoogeveen. Sinds 2009 zijn in totaal 1048 installatiebedrijven failliet gegaan, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de eerste crisisjaren werd het aantal faillissementen nog opgevangen door nieuwe bedrijven. Vorig jaar waren er voor het tweede jaar op rij echter minder installateurs.

Desondanks zijn de voortuitzichten positief, blijkt uit een conjunctuurenquête van Uneto-VNI. Installatiebedrijven zijn over het algemeen positief gestemd voor het derde kwartaal. De orderportefeuille is in een half jaar gestegen van 4,9 maanden naar 5,9 maanden en het aantal bedrijven dat meer monteurs in loondienst wil nemen is gestegen van 27 procent naar 38 procent.

Reageer op dit artikel