nieuws

Herstel vertaalt zich in nieuwe vrachtwagens

bouwbreed

Herstel vertaalt zich in nieuwe vrachtwagens

De handelaren in vrachtwagens hebben in het tweede kwartaal 14 procent meer omzet gedraaid dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Een op de drie vrachtauto’s wordt gebruikt in de bouw. Aannemers grijpen het herstel van de economie aan om waar nodig hun wagenpark te vernieuwen. Tijdens de crisisjaren werden investeringen in auto’s zolang mogelijk uitgesteld. Na topjaar 2011 (de bestellingen zaten nog in de pijplijn) viel de handel volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 18 procent terug om vervolgens te stabiliseren. In de eerste maanden van dit jaar werd het herstel van de handel zichtbaar in een groei van 10,8 procent. Inmiddels liggen de verkopen nog 2 procent achter op 2011.

Reageer op dit artikel