nieuws

Hefbare bedieningscabine laat vooruitrijden met grote last toe

bouwbreed

Hefbare bedieningscabine laat vooruitrijden met grote last toe

Linde Material Handling, fabrikant van industriële trucks, biedt heftrucks aan met als optie een bedieningscabine die omhoog kan. In minder dan 10 seconden stijgt de cabine naar 5,5 meter hoogte. Dan heeft de chauffeur goed zicht en mag hij gewoon vooruitrijden, ook met een hoge en brede last.

Volgens de richtlijnen moet een vorkheftruckchauffeur achteruitrijden als hij een grote lading oppakt die hem het zicht naar voren beneemt. Dat mag alleen bij uitzondering, omdat het gedraaid zitten de ruggengraat van de chauffeur zwaar belast. Achteruit rijden mag bovendien niet met een hoge last die aan de zijkanten uitsteekt.

Met een geheven cabine kan de chauffeur over de last heen kijken. De cabine wordt bediend met een joystick of met voorgeprogrammeerde knoppen. De heftruck is voorzien van een snelheidsbegrenzer, die gekoppeld is aan de hoogte van de cabine.

Overigens levert Linde Material Handling uit Almere ook heftrucks met een 180 graden roterende cabine.

Reageer op dit artikel