nieuws

Gevel strippen

bouwbreed Premium

Den Haag- Voor de aanleg van de Rotterdamsebaantunnel in Den Haag moeten kantoren en oude woongebouwen wijken.

Sloopbedrijf Jan Knijnenburg sleepte die sloopklussen in de wacht en is nu bezig met een wederopbouwflat. Aangezien het sloopafval gescheiden moet worden aangeleverd, schrapen medewerkers van het bedrijf met schoppen de eps-isolatie met stuclaag van het metselwerk van de gevel. Een arbeidsintensief klusje, weet directeur Jan Knijnenburg, want alles zit stevig verlijmd. Twee medewerkers in een schaarlift zijn zeker twee weken bezig met het karwei. Binnen is het asbest al verwijderd, de kozijnen volgen spoedig. Zodra ook de bewoners van de twee laatste flats zijn verhuisd, kan eindelijk de sloopkogel in het complex. Maar alleen als er geen uitvaartdienst aan de gang is op de achtergelegen begraafplaats.

Foto: Suzanne van de Kerk

Reageer op dit artikel