nieuws

Gebouwendivisie van Imtech blijft een probleemgeval

bouwbreed Premium

Gebouwendivisie van Imtech blijft een probleemgeval

De curatoren van Imtech raken de gebouwendivisie van de technisch dienstverlener aan de straatstenen niet kwijt. Voor een “zeer omvangrijk” deel van de debiteurenportefeuille van Imtech Building Services is nog altijd geen nieuwe eigenaar gevonden.

Dat blijkt uit het faillissementsverslag. Na het faillissement van Imtech Building Services, waardoor 1200 werknemers in Nederland hun baan verloren, werd een deel van het klanten- en contactenbestand overgenomen door Unica. De technisch dienstverlener uit Hoevelaken betaalde een half miljoen euro voor circa 150 miljoen euro aan omzet. Unica had echter geen interesse in de grote projecten van het concern. “We zijn een financieel gezond bedrijf. Dat willen we graag blijven”, merkte bestuursvoorzitter John Quist van Unica op in een toelichting op de overname. De curatoren blijven achter met een groot deel van de debiteurenportefeuille.

Imtech Building Services werd al voor het faillissement als probleemgeval bestempeld, is op te maken uit het verslag van de curatoren. Een consortium van bedrijven dat een paar dagen voor het faillissement van moederbedrijf Imtech probeerde een zo groot mogelijk deel van het concern te kopen, wilde de gebouwendivisie in eerste instantie nog wel hebben. Toen de banken niet akkoord gingen en het bod verhoogd werd, hadden de potentiële kopers geen interesse meer. Het risico was te hoog.

De deal ging uiteindelijk niet door, omdat de banken ervan uit gingen dat de verkoop van de losse Imtech-onderdelen meer geld op zou leveren. Imtech vroeg op 11 augustus uitstel van betaling aan en twee dagen later volgde het faillissement. Meteen werden de onderdelen Nordics en Marine verkocht. Ook Imtech Traffic & Infra vindt een nieuwe eigenaar. Building Services gaat failliet en valt uiteen.

Lees verder: Achtergrond faillissement Imtech: Blijheid, maar ook nog vragen over redding 

Reageer op dit artikel