nieuws

Eerste Kamer wil niet weg van Binnenhof

bouwbreed Premium

Eerste Kamer wil niet weg van Binnenhof

De Eerste Kamer wil niet dat het Binnenhof totaal wordt afgesloten voor de noodzakelijke grootschalige renovatie. Minister Blok zal dat vrijdag volgens bronnen op het Binnenhof voorstellen aan de ministerraad.

Tot nu toe circuleerden er twee scenario’s: het hele Binnenhof dicht en het parlement onder brengen in het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar moet dan wel voor 40 miljoen euro aan vertimmerd worden. Voordeel is dat de renovatie van het Binnenhof-complex in 5,5 jaar kan worden afgerond.

In het tweede scenario blijven de Binnenhofbewoners zitten, terwijl de renovatie stukje voor stukje wordt afgehandeld. Dan duurt de renovatie dertien jaar voor 125 miljoen euro meer.

De Eerste Kamer wil echter niet verhuizen voor 5,5 jaar. Volgens een betrokkene in de Senaat is zo’n enorme verbouwing veel beter te beheersen als je hem gefaseerd uitvoert. De renovatie is absoluut nodig omdat het Kamergebouw zelf, de installaties en de bedrading in deplorabele staat verkeren.

Reageer op dit artikel