nieuws

Dura Vermeer wil vluchtelingen aannemen

bouwbreed

Dura Vermeer wil vluchtelingen aannemen

Dura Vermeer overweegt om gevluchte ingenieurs in dienst te nemen. Het bouwbedrijf voert hierover gesprekken met Vluchtelingenwerk Nederland.

Wat de vluchtelingen, die onder meer uit Syrië komen, precies gaan doen is nog niet duidelijk. “We zijn nu aan het kijken of en hoe ze binnen onze organisatie passen”, zegt bestuursvoorzitter Job Dura. “Hoe snel dat allemaal gaat, durf ik nu nog niet te zeggen.” Volgens Dura is het niet meer dan logisch dat zijn bedrijf met vluchtelingen in gesprek gaat. “Als jij alles achterlaat en een tocht maakt met veel risico’s, dan ben je ontzettend gemotiveerd. Waarom zou je zo iemand geen kans geven?”

Dura vreest bovendien voor een tekort aan technisch geschoold personeel. “We kunnen deze mensen goed gebruiken.”

Vluchtelingenwerk Nederland probeert met het project Startbaan 600 vluchtelingen aan werk te helpen. “Het gaat om mensen die al toegelaten zijn tot Nederland”, zegt beleidsmedewerker Henk Nijhuis.

“Er is voor hen geen enkele juridische beperking om te mogen werken in Nederland.” De vluchtelingen moeten betaald worden volgens de geldende cao. “Wel krijgen ze van ons een rugzakje met 1000 euro mee. Daar kan bijvoorbeeld scholing van betaald worden.” De organisatie heeft inmiddels een groot deel van de zeshonderd vluchtelingen aan werk geholpen, voornamelijk in de horeca en de zorg. “De bouw is voor ons nog een nieuwe sector.” Binnenkort krijgt het project een vervolg. “Hopelijk zijn meer bedrijven in de bouw geïnteresseerd.”

Reageer op dit artikel