nieuws

Doorstart Imtech Industrial Services in delen

bouwbreed Premium

Doorstart Imtech Industrial Services in delen

Imtech Industrial Services is failliet verklaard. Het bedrijf wordt in delen verkocht aan Kentech, Verwater, Convoi en Cegelec. Volgens de curatoren van Imtech kan waarschijnlijk een meerderheid van de 900 werknemers aan de slag bij één van de kopers. Vakbond CNV Vakmensen reageert teleurgesteld.

Kentech neemt de activiteiten van Imtech Industrial Services op de raffinaderijen van Shell in de Botlek, Pernis en Moerdijk over. Hierdoor is het werk voor 180 werknemers van Imtech veiliggesteld, melden de curatoren. Ook circa 165 zzp’ers kunnen op de Shell locaties aan het werk blijven.

Enkele vestigingen in het noorden van het land gaan over naar de Verwater Group uit Hoogvliet, een vestiging in het zuiden gaat naar Convoi uit Maastricht. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in industriële installaties. Ook door deze overnames blijven mogelijk ruim driehonderd banen behouden. Een vestiging in Zeeland gaat over naar Vinci-onderdeel Cegelec in Goes. Hier werken tachtig mensen De curatoren voeren nog onderhandelingen over de overdracht van de Imtech-activiteiten op de locaties Amersfoort, Leeuwarden en Drachten.

Vakbond CNV Vakmensen noemt het faillissement van Imtech Industrial Services een “bittere pil”. “We hadden echt gehoopt op een koper, een aandelentransactie, met behoud van werk en arbeidsvoorwaarden voor alle werknemers. Net zoals bij een aantal andere Imtech-onderdelen is gebeurd”, zegt bestuurder Loes Bezemer-Videler. “Dat is dus helaas niet gelukt. Het gevolg is dat de mensen niet alleen hun baan kwijt zijn, maar ook al hun opgebouwde rechten, zoals dienstjaren en vakantiedagen.”

Curatoren van Imtech Group UK hebben de aandelen in Imtech Ierland verkocht en geleverd aan het Engelse private-equityfonds Endless LLP. In Ierland werken 625 werknemers bij Imtech. Endless LLP heeft via een prepack de aandelen verworven in de Engelse Imtech-vennootschappen. Imtech Water Waste & Energy, waar zo’n 40 mensen werken, is wegens “grote verliezen” failliet verklaard.

Door de transacties met Endless LLP zijn in totaal circa 2600 banen bij Imtech UK en Ierland behouden gebleven, melden de curatoren. Er lopen nog vergevorderde onderhandelingen over de verkoop van de aandelen in Imtech Spanje, Imtech Luxemburg en Imtech Polen.

Reageer op dit artikel