nieuws

Doek valt voor Van Dijk Bouw

bouwbreed Premium

Doek valt voor Van Dijk Bouw

Van Dijk Bouw en Van Dijk Bouwlijn uit Hardenberg zijn failliet verklaard. Door het bankroet dreigen in totaal negentig werknemers hun baan te verliezen.

Curator Jan van der Hel laat De Stentor weten dat de schuldenlast van de onderneming, die zelf het faillissement heeft aangevraagd, is opgelopen tot 5,5 miljoen euro.

Uit het meest recente bij de Kamer van Koophandel gepubliceerde jaarverslag van Van Dijk Bouw Holding blijkt dat de onderneming in boekjaar 2013 een verlies van ruim 2 miljoen euro leed. Omzetcijfers worden niet genoemd. In 2011, het laatste jaar dat winst gemaakt werd, was de groep goed voor een omzet van 54 miljoen euro.

Van Dijk Bouw en Van Dijk Bouwlijn, die ook kleine vestigingen hebben in Enschede en Borger, hebben volgens de curator een goedgevulde orderportefeuille. “Maar er is werk aangenomen met verlies, om de mensen aan het werk te kunnen houden.” De curator hoopt op een snelle doorstart. De werknemers werken intussen door. Het UWV neemt de betalingen over.

Lees verder: Curator Van Dijk Bouw: De boel platgooien is geen oplossing

Reageer op dit artikel