nieuws

De Nieuwe Norm verkoopt Neudeflat

bouwbreed Premium

De Nieuwe Norm verkoopt Neudeflat

Bouwbedrijf De Nieuwe Norm heeft de Neudeflat in Utrecht op gisteren gekocht van Emo Groep en meteen doorverkocht aan Syntrus Achmea Real Estate Finance.

Dat meldt Vastgoedmarkt. Het bouwbedrijf heeft de voormalige huisvesting van de gemeente Utrecht in het centrum van de stad al laten splitsen in een commercieel deel en een woondeel met 88 appartementen. De verbouwing van het complex begint naar verwachting rond 1 oktober en zal ongeveer een jaar duren.

De Neudeflat werd ontworpen door architect Huig Maaskant en ging open in 1961. Vanaf het begin riep het gebouw felle reacties op. Het maakte deel uit van een plan om de binnenstad van Utrecht ingrijpend te moderniseren, dat verder niet werd uitgevoerd.

Het gebouw kwam leeg te staan toen het stadskantoor naast de Jaarbeurs in gebruik werd genomen.

Reageer op dit artikel