nieuws

Bouw loopt achter op duurzame inzetbaarheid

bouwbreed

Bouw loopt achter op duurzame inzetbaarheid

De bouwsector loopt achter als het gaat om beleid voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dat blijkt uit de Werkgevers Enquête Arbeid (WEA) van onderzoeksbureau TNO.

In de bouw treft 34,5 procent van de bedrijven maatregelen zodat medewerkers langer kunnen doorwerken. Daarmee scoort de sector onder het gemiddelde, dat op 40 procent ligt. Alleen in de financiële sector ligt het percentage nog lager dan in de bouw: 29,9 procent. Koploper is de overheid met ruim 55 procent. Ook in het onderwijs (43,1 procent) en de landbouw en visserij (49,7 procent) wordt veel gedaan om werknemers langer gezond aan het werk te houden.

Bekijk de Werkgevers Enquête Arbeid (WEA) van onderzoeksbureau TNO 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels