nieuws

Bod op Ballast Nedam fors verlaagd

bouwbreed

Het Turkse Renaissance Construction heeft zijn bod op Ballast Nedam aanzienlijk verlaagd. Aanleiding zijn extra verliezen die de Nieuwegeinse bouwer verwacht.

De biedprijs is teruggeschroefd van 1,55 euro naar 0,30 euro per certificaat. Daarmee komt de totale omvang van het bod op net geen 6 miljoen euro. Eerder lag dat op zo’n 30 miljoen. Ballast Nedam voorziet voor dit jaar 20 miljoen euro aan extra verliezen. Die worden veroorzaakt door tegenvallers op bouwprojecten en door drie recente faillissement, waaronder die van Imtech Building Services.

Renaissance zal nog eens 17,6 miljoen euro in het noodlijdende bouwbedrijf pompen. Dit in aanvulling op een eerder toegezegde kapitaalinjectie van 30 miljoen. De Turken komen alleen met het geld over de brug als de overname slaagt.

 

Reageer op dit artikel