nieuws

‘Basiskennis Beton’ breder dan huidige boeken over beton

bouwbreed

‘Basiskennis Beton’ breder dan huidige boeken over beton

Vooral voor het hbo-onderwijs, maar ook voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek aan de universiteiten in Delft en Eindhoven, heeft uitgeverij Aeneas het boek ‘Basiskennis Beton’ samengesteld. De inhoud is breder dan van de bestaande boeken over het bouwmateriaal.

“Nee, zo’n boek bestond nog niet”, zegt Jacques Linssen van Aeneas en auteur van de hoofdstukken over prefab beton en uitvoeringsmethodieken. “We hebben met docenten gesproken. De huidige uitgaven gaan te diep en richten zich te veel op de constructieve kant. Daarom hebben we een deel uitvoering en een deel betontechnologie toegevoegd. De inhoud van ‘Basiskennis Beton’ is daardoor breder.”

In de uitgave zijn de meest recente ontwikkelingen op het gebied van beton verwerkt. “Zoals hogesterktebeton en vezelversterkt beton”, noemt Linssen. “Zijdelings wordt ook over het maatschappelijke belang en de duurzame toepassing van beton gesproken.”

De andere auteurs zijn Henk Soen van Betonadvies uit Schagen, Paul Lagendijk van Aronsohn Constructie raadgevende ingenieurs en René Braam, docent aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft. Soen neemt de betontechnologie voor zijn rekening. Lagendijk en Braam behandelen de constructieve aspecten van bouwen met beton.

De Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) en de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN) hebben de uitgave vooraf gezien. “Zij hebben de inhoud wat aangescherpt en beeldmateriaal geleverd”, aldus Linssen.

Reageer op dit artikel