nieuws

Aalberts doet overname in Oostenrijk

bouwbreed

Aalberts doet overname in Oostenrijk

Aalberts Industries neemt Ventrex Automotive over. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Het Oostenrijkse concern levert onder meer drukregelaars, kleppen en zittingcompressoren voor agrarische en industriële machines. Ventrex is met 145 medewerkers goed voor een jaaromzet van ongeveer 50 miljoen euro. Aalberts boekte in 2014 een omzet van 2,2 miljard euro.

De onderneming, die in 1992 werd opgericht en internationaal actief is, wordt opgenomen in de divisie Industrial Controls van Aalberts. Ventrex wordt samengevoegd met het Duitse Ventil Technik International. De resultaten van Ventrex worden per 1 oktober meegenomen in de cijfers van Aalberts. Het in Langbroek gevestigde concern nam de laatste jaren meer bedrijven over. Zo is producent van expansievaten Flamco sinds vorig jaar onderdeel van het conglomeraat.

Reageer op dit artikel