nieuws

Unica neemt miljoenenomzet van Imtech over

bouwbreed Premium

Unica neemt miljoenenomzet van Imtech over
Unica pand Hoevelaken met koolzaadveld

Unica heeft de contracten voor de Sprinkler-activiteiten, beheer en onderhoud en Klein Specifiek Werk overgenomen van het failliete Imtech Building services. Het gaat in totaal om een omzetwaarde van 150 miljoen euro per jaar.

De technisch dienstverlener uit Hoevelaken – in 2014 goed voor een omzet van 262 miljoen euro – wordt door de overname ineens een flink stuk groter. Naar verwachting kunnen enkele tientallen tot tweehonderd van de achthonderd Imtech-medewerkers aan het werk blijven. Dat is “afhankelijk van de nog te blijken medewerking van opdrachtgevers”, melden de curatoren van Imtech.

De curatoren maakten woensdag ook bekend dat Imtech Industrial International en Ventilex zijn verkocht aan Techim. Bij deze onderdelen werken 248 mensen. Voor Imtech Ireland en Imtech UK heeft de Britse investeringsmaatschappij Endless zich gemeld. De investeerder voert exclusieve onderhandelingen over beide onderdelen. Endless wil ook de aandelen verwerven in Imtech Suir Engineering en zijn dochtermaatschappijen.

Met vijf partijen zijn de curatoren in “voorspoedige” onderhandeling over de verkoop van de Spaanse werkmaatschappijen. Bij de Imtech-bedrijven in Spanje werken 1900 mensen. Naar verwachting wordt dit proces aankomend weekend afgerond.

De opbrengsten van de verkopen leiden waarschijnlijk niet tot “noemenswaardige” uitkeringen aan crediteuren van Imtech N.V. 

Reageer op dit artikel