nieuws

Grootste omzetstijging bouw in tien jaar

bouwbreed

Grootste omzetstijging bouw in tien jaar

De omzet in de bouw lag in juni bijna een kwart hoger dan in dezelfde maand vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging, van ruim 23 procent, betekent de grootste omzetstijging van de laatste tien jaar.

De grootste omzettoename noteerde het CBS bij de afwerkingsbedrijven (36,6 procent) en de woning- en kantorenbouwers (34,6 procent). Ook de gespecialiseerde aannemers deden het met een omzetgroei van 24 procent goed. De installatiebranche zag de omzet in juni met bijna 18 procent toenemen.

Volgens het CBS houdt de sterke groei bij de afwerkingsbedrijven verband met het verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen. In juni kon daar voor het laatst gebruik van worden gemaakt. Verder waren er in juni twee werkdagen meer dan een jaar eerder.

De grond-, weg- en waterbouw realiseerde in juni een veel bescheidener omzetstijging van 4,5 procent. In de eerste helft van 2015 lag de omzet van de bouw nog wel 15 procent onder het niveau van de overeenkomstige periode in het topjaar 2008.

Reageer op dit artikel