nieuws

Geen akkoord tussen financiers en Imtech

bouwbreed

Geen akkoord tussen financiers en Imtech

Imtech heeft geen akkoord bereikt met zijn financiers. De technisch dienstverlener heeft op het laatste moment toch geen akkoord bereikt over een onlangs overeengekomen lening van 75 miljoen euro.

Dat maakte het bedrijf vanmorgen bekend. “Royal Imtech en Imtech Duitsland evalueren de huidige situatie”, meldt het concern in een kort persbericht. Bestuursvoorzitter Gerard van de Aast en financieel bestuurder Hans Turkesteen wilden tijdens een persconferentie vanmorgen niet veel meer kwijt dan dat. Zij benadrukten wel dat het bedrijf nog in gesprek is met de financiers.

Imtech heeft extra geld nodig omdat dat er vanwege Duits recht aanvullende verplichtingen gemaakt moeten worden ten opzichte van Imtech Duitsland. Daarom wilde Imtech de lening van 75 miljoen euro, die zou worden uitbetaald in twee tranches van 37,5 miljoen euro, anders verdelen. De financiers gingen daar niet mee akkoord. 

Reageer op dit artikel