nieuws

Ecobouw 2015: duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren

bouwbreed

Ecobouw 2015: duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren

Hoe bouw je met biobased materialen en wat is het gouden verdienmodel achter de nul-op-de-meterwoning? Je hoort het op ons evenement Ecobouw op 23 september. In de Lichtfabriek in Haarlem staat alles die dag in het teken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren.

Net als vorig jaar organiseert Cobouw samen met collega’s van de Architect en Vastgoedmarkt het kennisevenement Ecobouw, om onze lezers te bedienen met nieuwe inzichten, inspiratie en om kennis en creativiteit op het gebied van duurzaamheid met elkaar te delen.

We hebben een divers programma samengesteld met keynote-lezingen van onder anderen Meindert Smallenbroek, directeur Energie & Omgeving van het ministerie van Economische Zaken, en Daan Sperling, bestuursvoorzitter van TBI. Paul van Bergen, directeur en consultant DGMR, vertelt over de renovatie van het voormalige VROM-gebouw in Den Haag. De prestaties van en plannen voor het oude en nieuwe gebouw worden afgezet tegen die van andere iconen, zoals het gebouw van het Nioo in Wageningen en The Edge aan de Amsterdamse Zuidas. En hoe kom je van je duurzame droom tot een project? Pioniers in duurzaam bouwen delen hun successen en flops.

Themasessies

’s Middags vinden er diverse themasessies plaats over onder meer ‘Active Houses‘ door SBRCurnet, het ‘Gouden Verdienmodel achter de Nul op de Meter renovatie‘ door Onno Dwars en ‘Energieneutraal renoveren voor 35.000 euro‘ door Urgenda. Ook delen Ronald Meurs en Remond Molenkamp in een sessie hun ervaringen met biobased bouwen.

Later op de dag is er tijdens de themasessie ‘Duurzaamheid bij gebouwiconen‘ een presentatie van Thomas Rau (architect/CEO RAU-Turntoo) en van Tim Sluijter (Property Manager | IT & Workplace Services Deloitte Group Support Center B) over digitally driven werkomgevingen. Ook geven Peter Hutten, regiodirecteur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord, en Adriaan Harthoorn, directeur Stafier Solar Systems themasessies over duurzaam bouwen. 

Ook voor U? 

Ecobouw is gericht op alle partijen in de hele bouwkolom die duurzaam bouwen als een onomkeerbare ontwikkeling beschouwen, daarin keuzes hebben gemaakt of overwegen die snel te gaan maken. Bovendien staan zij open voor nauwe samenwerking tussen de verschillende ketens.


Ecobouw vindt plaats op 23 september in De Lichtfabriek in Haarlem, via deze link kunt u zich aanmelden. 

Reageer op dit artikel